Stellantis - Galloo JV

News

Stellantis and Galloo to Form Joint Venture for End-of-Life Vehicle Recycling

  • De joint venture gaat diensten aanbieden voor het beheer en de recyclage van autowrakken voor Stellantis en andere autofabrikanten
  • De samenwerking zal naar verwachting eind 2023 van start gaan, met een aanvankelijke focus op Frankrijk, België en Luxemburg, in een latere fase ook over heel Europa
  • Recyclage is een kernactiviteit binnen het circulaire bedrijfsmodel dat deel uitmaakt van het strategische plan Stellantis Dare Forward 2030

 

Read the full article

Uitbreiding Kant West

 

De voorbereidende werken voor de uitbreiding ‘Kant West’ zijn zo goed als afgerond. Het is nog even wachten op een definitieve goedkeuring van de overheidsinstanties, en daarna kan gestart worden met de bouw van de grote loods.

Read the full article
Recyclage Galloo
 

Nieuw adres voor Galloo Roeselare

 

Na meer dan 60 jaar in de Mandellaan, start voor Galloo Roeselare een nieuw hoofdstuk. Het filiaal opent vandaag de deuren op een nieuw adres: Ovenhoek 22.

Read the full article
 

Galloo investeert in eigen duwbak

 

Galloo heeft geïnvesteerd in een eigen duwbak, een soort laadruimte die wordt voortgeduwd door een boot. Het vaartuig zal worden ingezet voor het transport van zowel ruwe als afgewerkte materialen, en dat vooral tussen de filialen in Menen en in Gent. “Het is de bedoeling dat we er op jaarbasis zo’n 100.000 ton mee vervoeren, het equivalent van 4.000 vrachtwagens”, meldt gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte. “De duwbak werd gedoopt als ‘Galloo I’ en moet de eerste worden van een eigen vloot.”

Read the full article
 

Finalist onderneming van het jaar 2022

 
Read the full article
Finalist onderneming van het jaar 2022
 

Galloo geeft duurzaam transport een boost met tweede duwbak

 
 
Read the full article
 

Galloo schenkt € 5.000 aan het MS huis in Menen

 

Op donderdag 16 december overhandigde Pierre Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van recyclagebedrijf Galloo een cheque van € 5.000 aan het MS huis in Menen. Met die cheque kan de vzw een groot deel van de gemiste inkomsten door het coronajaar compenseren.

Read the full article
 

Branden voorkomen is gedeelde verantwoordelijkheid

 

Waarom is de schrootverwerkende nijverheid opeens zo brandgevoelig geworden? 

Read the full article
 

Galloo schenkt € 50.000 aan vzw Teledienst Menen

 

Donderdag 7 oktober overhandigde Pierre Vandeputte in naam van recyclagebedrijf Galloo, een cheque van € 50.000 aan de Teledienst uit Menen. Dankzij deze schenking kan Teledienst Menen na een tegenslag één van haar hoofddoelstelling blijven verwezenlijken: mensen langer laten thuis wonen.

Read the full article
 

Grensland is circulair realiseert partnermatch MLS en Galloo

 

Het project 'Grensland Circulair' heeft door corona onverwacht hindernissen moeten nemen, maar het staat op één jaar voor de officiële beëindiging (31/10/2022) desalnietteming stevig in de steigers. Binnen dat kader werd recent een mooie partnership afgesloten tussen MLS en Galloo.

Read the full article
 

Financiële meevaller voor jeugdbewegingen uit Menen dankzij Galloo

 

Recyclagebedrijf Galloo uit Menen schenkt € 1.000 aan zeven jeugdbewegingen uit de stad. Met dat geld wil de onderneming de jeugdbewegingen helpen om er, na een annus horribilis, snel weer bovenop te komen.

Read the full article
 

Nieuwe installatie om containers te laden in Galloo Ropswalle

 

In Galloo Ropswalle werd een nieuw laadstation in gebruik genomen. Het nieuwe systeem – volledig ontwikkeld door eigen ingenieurs – laat toe om containers efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker te laden. Dankzij dit nieuwe systeem kunnen we voldoen aan de steeds grotere vraag naar containers.

Read the full article
Opkopen afgedankte metalen
 

Electric car charging stations publicly accessible

 

Good news for local residents of Menen who drive electric cars! The electric charging stations in the staff car park opposite the head office on Wervikstraat will be publicly accessible from 7 pm to 7 am. The entrance gate will remain half-open to open the car park after office hours.

Read the full article
laadpalen Wervikstraat publiek
 

Plus de 4 000 visiteurs découvrent le processus de dépollution AEEA

 

Comment les nouvelles matières premières sont-elles extraites des appareils électriques et électroniques mis au rebut ? Plus de 4 000 visiteurs ont cherché (et trouvé) une réponse à cette question auprès de Galloo le dimanche 6 octobre.

Read the full article
 

Galloo investeert 1.5 miljoen in systeem van ultrafiltratie

 

De kondirator op Galloo France (Halluin) werd in de zomer van 2020 omgebouwd tot een zerdirator. “Een keuze die werd ingegeven door een gewijzigde marktsituatie en steeds hoger wordende onderhoudskosten”, verklaren CEO Rik Debaere en projectleider Kevin Casier. “Het concept van de nieuwe machine is een combinatie van het beste wat er op de markt te vinden is, en op vlak van uitstoot doen we en pak beter dan hetgeen de milieunormen ons voorschrijven.”

Read the full article
 

Galloo investeert 14 miljoen euro in nieuwe fines-lijn

 

Galloo investeerde 14 miljoen euro in een nieuwe scheidingsinstallatie, waarmee de allerkleinste metalen met een diameter tot 0.3 mm uit een arme fractie worden gescheiden.

Read the full article
 

Galloo Roeselare verhuist in 2021

 

Het Galloo-filiaal van Roeselare verhuist eind dit jaar van de Mandellaan naar Ovenhoek 22.

Read the full article
 

Massaal met de fiets naar het werk

 

In het kader van de actie ‘Ik fiets naar het werk’, namen op donderdag 25 juni 77 Gallooïsten de fiets naar het werk. Samen goed voor meer dan 1500 kilometer.

Read the full article
 

Minister Crevits bezoekt Galloo Menen

 

Vrijdag 7 februari bracht Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie Hilde Crevits een bezoek aan Galloo in Menen. Galloo, met hoofdzetel in Menen, behoort tot één van de belangrijkste recyclageberijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa.

Read the full article
Bezoek minister Crevits
 

Galloo Gent ontmantelt Russische onderzeeër ‘Foxtrot’

 

Begin juli startten de collega’s in Gent met de ontmanteling van de Russische duikboot ‘Foxtrot’

Read the full article
 

Hager Group kiest voor Galloo Plastics

 

Als je jouw producten vervaardigt uit gerecycleerd materiaal, dan mag je daar best trots op zijn. Zo dacht men ook bij Hager, een bekende producent van elektrische componenten. De wereldspeler maakte bekend dat ze kiezen voor de kwalitatieve producten van Galloo Plastics.

Read the full article
 

Galloo verwelkomt Tillo Mestdagh als nieuw lid van de Raad van Bestuur Galloo

 

Op 4 mei werd dhr. Tillo Mestdagh benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Galloo. 

Read the full article
 

Opening eerste EC+-centrum in België

 

Galloo gaat de geschiedenis in als het allereerste erkende recyclagebedrijf in België, dat is uitgerust om veilig de batterijen te verwijderen uit elektrische en hybride wagens.

Read the full article
 

Keep in touch with all the news about Galloo and register for our newsletter. That keeps you informed of all new activities and branches and you receive regular e-mails with interesting items.

Contact details

 
Belgium: +32 56 52 13 00
France: +33 3 20 23 91 49
info@galloo.com