Nieuws | Galloo
Bezoek minister Crevits

News

Minister Crevits bezoekt Galloo Menen

Vrijdag 7 februari bracht Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie Hilde Crevits een bezoek aan Galloo in Menen. Galloo, met hoofdzetel in Menen, behoort tot één van de belangrijkste recyclageberijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa.

Galloo verwerkt jaarlijks 50% van alle afgedankte elektrische en elektronische apparatuur die in België verzameld wordt (m.u.v. koel-vriesinstallaties), goed voor 90 000 ton huishoudelijk en professioneel afval per jaar. Momenteel wordt bij Galloo al 98% van een auto gerecycleerd, het doel is daar ooit 100% van te maken. Galloo is ook pionier in het verwijderen van batterijen uit elektrische auto’s. Sinds april 2019 zijn ze een erkend centrum voor de ontmanteling van elektrische voertuigen. Daarmee waren ze de eerste in België.

Read the full article

Galloo Gent ontmantelt Russische onderzeeër ‘Foxtrot’

 

Begin juli startten de collega’s in Gent met de ontmanteling van de Russische duikboot ‘Foxtrot’

Read the full article
 

Plus de 4 000 visiteurs découvrent le processus de dépollution AEEA

 

Comment les nouvelles matières premières sont-elles extraites des appareils électriques et électroniques mis au rebut ? Plus de 4 000 visiteurs ont cherché (et trouvé) une réponse à cette question auprès de Galloo le dimanche 6 octobre.

Read the full article
 

Hager Group kiest voor Galloo Plastics

 

Als je jouw producten vervaardigt uit gerecycleerd materiaal, dan mag je daar best trots op zijn. Zo dacht men ook bij Hager, een bekende producent van elektrische componenten. De wereldspeler maakte bekend dat ze kiezen voor de kwalitatieve producten van Galloo Plastics.

Read the full article
 

Galloo verwelkomt Tillo Mestdagh als nieuw lid van de Raad van Bestuur Galloo

 

Op 4 mei werd dhr. Tillo Mestdagh benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Galloo. 

Read the full article
 

Opening eerste EC+-centrum in België

 

Galloo gaat de geschiedenis in als het allereerste erkende recyclagebedrijf in België, dat is uitgerust om veilig de batterijen te verwijderen uit elektrische en hybride wagens.

Read the full article
 

Keep in touch with all the news about Galloo and register for our newsletter. That keeps you informed of all new activities and branches and you receive regular e-mails with interesting items.

Contact details

 
Belgium: +32 56 52 13 00
France: +33 3 20 23 91 49
info@galloo.com