Galloo Ghislenghien

Galloo Ghislenghien

Ons doel: 100% recyclage
In het kader van de geldende aanvaardingsplicht AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten) werd Galloo Ghislenghien gekozen door Recupel voor de verwerking van de volgende stromen:

  • groot wit
  • overige (klein huishoudelijk, audio-video, ICT)

Van deze categorieën wordt het Vlaams equivalent gedeelte bij ons aangeleverd, goed voor 30 000 ton per jaar. In een speciaal daarvoor voorziene afdeling worden de toegeleverde apparaten geregistreerd, gesorteerd en vervolgens ontdaan van alle schadelijke stoffen. Daarna worden de toestellen separaat verwerkt in de shredder en de non-ferrolijn.
Ook de belangrijkste kunststoffracties worden gerecupereerd. Op die manier kunnen de strenge recyclagepercentages gehaald worden die opgelegd zijn in de wetgeving.
Voor de depollutie activiteit wordt er samengewerkt met de sociale economie. In Vlaanderen en Frankrijk werken we samen met beschutte werkplaatsen. In Wallonië richtten we Formarec op. Zo stellen we reeds 80 mensen te werk.

 

Contactgegevens
Galloo Ghislenghien
10, Avenue des Artisans
7822 Ghislenghien
België

Tel+32 (0)68 25 07 41
Fax+32 (0)68 25 07 59
E-maild3e@galloo.com

Contactpersonen
Site Manager: Samuel Delvincourt

Openingsuren
maandag tot vrijdag:
8:00 - 15:00
Galloo Ghislenghien

Ons doel: 100% recyclage
Deze Waalse onderneming voor herwinning is in september 2001 opgericht. Deze dochteronderneming van Galloo beslaat een oppervlakte van 5,8 ha en heeft toegang tot de spoorweg. Er is een schaar van 1250 ton geïnstalleerd. Galloo Ghislenghien vervolledigt het netwerk van inzameling van schroot voor de maalmachines van de groep alsook productieafval en non-ferrometalen.

De optimale verwerking van schroot voor de ijzer- en staalindustrie
Behalve het behandelen van schroot saneer een dochteronderneming van Valorauto voertuigen buiten gebruik (VBG). Dit erkende centrum beantwoordt aan strenge veiligheids- en milieucriteria. In dit centrum worden de VBG op een ecologische wijze behandeld worden. Zij worden ontdaan van gevaarlijke elementen of producten zoals afgewerkte olie, remvloeistoffen, banden, batterij enz. Na het saneren, worden zij gedeeltelijk vernield voor zij naar een maalmachine van de groep worden gebracht. Op dit stadium wordt een attest van vernietiging afgeleverd.

 

Opgelet: op vrijdag geen verkoop meer van auto-onderdelen na 15u (vanaf 3 september)

Contactgegevens
Galloo Ghislenghien
10, Avenue des Artisans
7822 Ghislenghien
België

Tel+32 (0)68 25 07 50
Fax+32 (0)68 25 07 55
E-mailghislenghien@galloo.com

Contactpersonen
Site Manager: Samuel Delvincourt

Openingsuren
maandag tot vrijdag:
8:00 - 12:30 13:00 - 17:00
Galloo Ghislenghien